Aleksi

Olen 23-vuotias lähes syntyperäinen espoolainen. Olen noin 21 vuotta asunut Espoossa, ensin noin 18 vuotta suur-Espoonlahden alueella, jonka jälkeen muutaman mutkan kautta päädyin asumaan Leppävaaraan, jossa olen viihtynyt jo kaksi vuotta. Vuosien saatossa olen kokeillu erilaisia opintoja, mutta myös tehnyt työtä. Juuri nyt opiskelen Stadin ammatti- ja aikuisopistossa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa.

Vihreisiin lähdin mukaan vuonna 2016. Olin ehdolla jo heti seuraavan vuoden kuntavaaleissa, ja lisäksi toimin vuoden 2017 Espoon Vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n 2. varapuheenjohtajana. Kuntavaaleissa saaduilla äänillä pääsin edustamaan Vihreitä Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikuntaan varsinaisena jäsenenä. Vuoden 2019 alussa palasin Espoon Vihreisiin nuoriin – tällä kertaa puheenjohtajan roolissa. Kyseinen pesti kesti kaksi vuotta ja oli todella antoista aikaa! Vuonna 2021 annoin puheenjohtajan kapulan uudelle nuorelle, jonka mentorina toimin.

Tiesin pitkään, että haluan myös seuraavissa kuntavaaleissa ehdolle. Työ tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnassa on ollut todella antoisaa, mutta haluan päästä tekemään enemmän. Vuosien syrjäytyminen on saanut minut tiedostamaan ne ongelmakohdat, joihin syrjäytyneiden yritykset päästä takaisin elämään kiinni kompastuvat. Haluan päästä parantamaan niitä asioita.

Kuvassa on Aleksi päällään keltainen villapaita ja kädet ristissä, ei taustaa.