kuntavaalit 2021

Ehdolla kuntavaaleissa 2021!

Minut on nimetty Espoon Vihreiden kuntavaaliehdokkaaksi!

Olen ollut sosiaalisessa mediassa aivan liian hiljaa viimeiset kolme vuotta. Siihen on yksinkertainen syy: Sosiaalisen median viedessä yhä enemmän aikaa päivästä, halusin tietoisesti vähentää sen käytön minimiin – ja se vaikutti myös sosiaalisen median kanaviini.

Mitä olen tehnyt viimeiset kolme vuotta?

Toimin parhaillaan toista vuotta Espoon Vihreiden nuorten puheenjohtajana.

Olen ollut Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuutoimikunnan varsinaisena jäsenenä. Olen nostanut toimikunnassa erityisesti sukupuolen moninaisuutta koskettavia asioita. Olen todella paljon tykännyt siitä työstä.

Olen ottanut aikaa itselleni ja kuntoutunut, koska halusin pois loppuunpalamisen kierteestä. Toukokuussa loppui kuntoutumisen viimeinen vaihe, työkokeilu, ja en kadu hetkeäkään sitä, että olen puolitoista vuotta keskittynyt vain itseeni. En ole koskaan aikaisemmin ollut näin hyvinvoiva, pirteä ja tasapainoinen! Haluan myös tästä puhua avoimesti, koska mielenterveysongelmat ja loppuunpalaminen on edelleen tabu, vaikka yhä enemmän siitä näkee keskusteluja, päivityksiä ja uutisia.

Kesän vietin elämäni ensimmäisessä kesätyössä – 22-vuotiaana! Elokuussa alotin uuden koulun tavoitteena saada vihdoin toisen asteen tutkinto, sekä syyskuussa aloitin ensimmäisessä vakituisessa työpaikassani ihanassa Polarn O. Pyret -lastenvaateketjun myymälässä tiettävästi Suomen ainoana miesmyyjänä. Työpaikkani on siitä loistava, että sen arvot ovat hyvin lähellä omiani – ajattomuus, kestävyys ja ekologisuus näkyy valikoimassa. Myös työyhteisö on todella ihana!

Mutta kuntavaalit, ne ovat jälleen tulossa! Miksi olen ehdolla, mitkä ovat pääteemani?

Olen ehdolla, koska haluan päästä vaikuttamaan vielä enemmän. Haluan olla mukana muuttamassa kaupungin toimintaa kohti kestävämpää, haluan olla mukana puuttumassa epäkohtiin. Lisäksi kaupungin päättäville paikoille pitäisi saada lisää nuoria ja vähemmistöön kuuluvia. Olisi todella upeaa päästä valtuustoon avoimesti transsukupuolisena (en tiedä olisinko ensimmäinen Espoossa).

Pääteemani lähtevät hyvin henkilökohtaisista lähtökohdista.

1. Syrjäytyminen ja sen ehkäisy: Olen itse ollut pitkään syrjäytynyt ja oppinut myös, että Espoon kokoisessakin kaupungissa voi joutua tappelemaan saadakseen apua. Se ei ole oikein. Haluan päästä kehittämään Espoon toimintaa tässä asiassa. Nuoren syrjäytyminen on kallista, kalliimpaa, kuin ennaltaehkäiseminen ja avun tarjoaminen oikea-aikaisesti. Syrjäytyneenä ei myöskään välttämättä ole voimia taistella avun eteen. Itselleni oli taistelutahtoa, koska olin niin uupunut ja kyllästynyt omaan tilanteeseeni ja tajunnut korjattavat asiat. Se oli kuitenkin uuvuttavaa yrittää saada apua saamatta kuitenkaan mitään vastakaikua avunhuudoille.

2. Julkiset palvelut: Julkiset palvelut koskettavat erityisesti huonommassa asemassa olevia ihmisiä ja perheitä, joilla ei ole varaa turvautua yksityisiin palveluihin. Koronan varjo tulee seuraamaan meitä myös seuraavalle valtuustokaudelle – eikä julkisia palveluita tulisi leikata säästöinä. Lopulta se tulisi vain kalliimmaksi.

3. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus: Viime kuntavaaleissa tämä oli ehdottomasti ykköskärkeni. Silloin tämä kärki keskittyi erityisesti sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen. Kolmessa vuodessa olen kuitenkin oppinut ihan hurjasti hyvin monesta asiasta ja saanut myös lisää elämänkokemusta. Sen takia tämäkin on laajentunut. En voi enää ajaa sukupuolisensitiivistä politiikkaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nimissä, jollen pidä esillä myös muita teemoja: monien eri vähemmistöryhmien kokemaa syrjintää, sitä, että vähemmistöryhmät saatetaan jättää jopa täysin huomiotta kaupunkisuunnittelussa, kaupungin palveluita suunniteltaessa ja monessa muussa. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus oli alunperin syy, miksi lähdin mukaan politiikkaan. Olen todella kiitollinen siitä, miten paljon näistäkin teemoista olen oppinut viimeisen kolmen vuoden aikana.

Haluutko mukaan tekemään kuntavaaleja mun kanssa? Laita viestiä joko Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä tai sähköpostilla osoitteeseen aleksi@aleksivesala.fi!

Facebook: https://www.facebook.com/aleksimvesala/
Instagram: https://www.instagram.com/aleksimvesala/
Twitter: https://twitter.com/aleksivesala

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *